Općina Centar i ove godine dodjeljuje plastenike

Radiosarajevo.ba
Općina Centar i ove godine dodjeljuje plastenike
/ Pet novogradskih porodica dobilo plastenike s pratećom opremom, FOTO: Novigradsarajevo.ba
U sklopu projekta ''Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika'' Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika.

Poziv je objavljen 28. marta 2017. godine u na općinskoj web-stranici (rubrika ''Konkursi i oglasi'').

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana, a pravo na dodjelu plastenika, površine 50 kvadratnih metara s dodatnom opremom, imaju svi zainteresirani stanovnici općine Centar koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju.

U javnom pozivu su navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, bodove dobivaju nezaposlena lica, demobilizirani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši...

U ovogodišnjem općinskom budžetu osigurano je 30.000 KM za nabavku plastenika. Odluku o dodjeli plastenika donosi općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja će obaviti uviđaj i utvrditi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršiti bodovanje i predložiti kandidate za dodjelu plastenika.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u općinskom Centru za podršku biznisu (Muhameda Kantardžića 3) i na brojeve telefona 551-530 i 551-531.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije