Iz Vodovoda tvrde: Nije povećan broj žohara i miševa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Iz Vodovoda tvrde: Nije povećan broj žohara i miševa u Sarajevu
Foto: Facebook / Žohari na ulicama Sarajeva

Građani Sarajeva u posljednjih nekoliko dana primijetili su povećan broj žohara i bubašvaba na ulicama i zgradama, prije svega u općinama Centar i Stari Grad.

Zašto su žohari na ulicama Sarajeva, prijete i zmije

Tim povodom kontaktirali smo Vodovod i kanalizaciju, a oni su nam rekli da nema razloga za brigu i da nema povećanog broja žohara, bubašvaba i glodara na ulicama grada na Miljacki.

"Deratizacija i dezinsekcija kanalizacionih šahtova je u toku. Radove izvode tri ekipe uporedno, a do sada je završeno preko 50 posto planiranih aktivnosti. Očekujemo da će radovi biti završeni u toku naredne sedmice", rečeno je iz ViK-a.

Žohari na ulicama Sarajeva - undefined

Kažu kako u pojedinim dijelovima kanalizacionog sistema još uvijek stoje mamci za deratizaciju od prošlog čišćenja, te da se na osnovu toga može zaključiti da ih uopće nema u tim dijelovima grada.

"U toku izvođenja radova nije primjećen povećan broj žohara, bubašvaba niti glodara u kanalizaciji. U pojedinim kanalizacionim šahtovima je primjećeno prisustvo mamaca za deratizaciju koji nisu pojedeni od zadnjeg ciklusa deratizacije, na osnovu čega se može pouzdano zaključiti da u tim dijelovima kanalizacionog sistema uopšte nisu bili prisutni glodari", kažu iz ViK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije