Oglasili se iz KJKP Rad: "Prije mjesec dana imali smo sličnu situaciju"

3
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz KJKP Rad: "Prije mjesec dana imali smo sličnu situaciju"
Foto: KJKP Rad / Nepropisno parkiranje

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preuzeća "Rad" Sarajevo oglasili su se na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama i podijelili jednu situaciju s terena, gdje je, kako su naveli, morala intervenisati i policija.

"Prije nepunih mjesec dana imali smo sličnu situaciju na terenu gdje je morala intervenisali policija.

Pauk služba danas u prvoj i trećoj smjeni je imala pune ruke posla zbog nepropisno parkiranih vozila ispred kontejnera i na saobraćajnicama na području Općina Stari Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Neobična "osveta" građana Sarajeva nesavjesnom vozaču

Neobična "osveta" građana Sarajeva nesavjesnom vozaču

Iako je podignuto sedam vozila, nažalost zbog nemogućnosti prilaska paukom i vertikalnih barijera koja onemogučavaju podizanje, te nepostojanja horizontalne i vertikalne signalizacije zabrane zaustavljanja i parkiranja, jedan dio vozila nije uklonjen ali su pripadnici PU Stari Grad i Centar izdali prekršajne naloge i upućeni su dopisi Općini i PU kako bi se izvršilo postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije i omogućilo neometano kretanje vozila.

Napiminjemo da je prema Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo, član 15, jedna od navedenih zabranjenih aktivnosti je parkiranje ispred posuda za odlaganje otpada", kazali su iz "Rada".

Prije nepunih mjesec dana imali smo sličnu situaciju na terenu gdje je morala intervenisali policija. Pauk služba danas...

Posted by KJKP RAD Sarajevo on Saturday, November 5, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije