MUP KS: Policajci će više pažnje posvetiti nepropisno parkiranim vozilima

3
Radiosarajevo.ba
MUP KS: Policajci će više pažnje posvetiti nepropisno parkiranim vozilima
Foto: KJKP RAD / Kazna za nepropisno parkiranje

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo naveli su da je policijskim službenicima naloženo intenziviranje aktivnosti kada je u pitanju problem nepropisno parkiranih vozila.

U saopćenju navode da su u periodu januar - juni 2022. godine pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uručili 51.282 prekršajni nalog vozačima koji nisu poštivali saobraćajne propise prilikom parkiranja, upozorili 1.321 vozača, a specijalnim vozilom „pauk“ premjestili 722 nepropisno parkirana vozila.

Banjalučaninu oduzet automobil, na ime neplaćenih kazni duguje skoro 8.000 KM

Banjalučaninu oduzet automobil, na ime neplaćenih kazni duguje skoro 8.000 KM

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

"Svjesni činjenice da je ovaj problem posebno izražen dolaskom turističke sezone i velikim prilivom vozila i pješaka na područje Grada, a naročito u užoj gradskoj jezgri, nadležni u Upravi policije su naložili intenziviranje aktivnosti policijskih službenika i u ovom segmentu sigurnosti, pored svih drugih obaveza koje trenutna situacija i aktuelni događaji nalažu, tako da policijski službenici svakodnevno sankcionišu vozače nepropisno parkiranih vozila na području cijelog Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da istovremeno policijski službenici ostvaruju kontakte sa nadležnim općinskim i kantonalnim službama u cilju rješavanja konkretnih problema u ovoj oblasti koji se dešavaju na dnevnoj osnovi.

"S tim u vezi neophodno je napomenuti da je za sistemsko rješavanje problema nepropisnog parkiranja vozila potrebno pristupiti planskom osiguranju adekvatnih parking prostora, jer je evidentno da veliki broj poslovno-stambenih jedinica uopće ne posjeduje nikakve prostore predviđene za parkiranje motornih vozila. Taj problem može biti riješen samo u saradnji svih nadležnih organa i institucija na općinskom i kantonalnom nivou, a Uprava policije, u okviru svojih zakonskih ovlaštenja i trenutnih kapaciteta, svakodnevno daje doprinos u prevazilaženju aktuelne problematike", dodali su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije