Održana rekreativna biciklistička utrka Giro di Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Održana rekreativna biciklistička utrka Giro di Sarajevo
U Sarajevu je održan deveti tradicionalni biciklistički događaj "Giro di Sarajevo" koji je okupio više od 2.000 biciklista.

Biciklizam u Sarajevu je u velikoj ekspanziji posljednjih godina, a za to su najzaslužniji upravo sarajevski biciklisti – građanke i građani svih generacija koji bicikl ne koriste samo u rekreacijske svrhe, no i kao vid prijevoza.

Na startu, ispred osnovne škole na Dobrinji vladala je prava gužva dok su se biciklisti svih uzrasta registrovali za utrku.

Biciklistička ruta se vozila od Dobrinje pa do Vijećnice, te nazad do Vilsonovog šetališta gdje je priređena zabava uz muziku te izvlačenje dobitnika poklona.

Manifestaciju je deveti put organiziralo udruženje "Giro di Sarajevo''.

"Izuzetno smo ponosni na svaki Giro u proteklih devet godina. Mi skrećemo pažnju, pregovaramo, lobiramo i gradimo, borimo se na sportskim takmičenjima i zastupamo bicikliste svakodnevno da bi svima bilo ljepše živjeti u Sarajevu", kazao je menadžer projekta Loren Keserović.

Poseban partner ovogodišnjeg "Giro di Sarajevo" bio je Nextbike koji je omogućio besplatan najam svih svojih bicikala registrovanim korisnicima od 6 ujutro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije