Održan prvi Eko Fest: Kada se ujedinimo možemo napraviti sve

K.S.
Održan prvi Eko Fest: Kada se ujedinimo možemo napraviti sve
Prvi Trebević Eko Fest upravo je završen i prema riječima organizatora ispunio je sva očekivanja.

Predsjednik Udruženja Trebeco i direktor Trebević Eko Festa Željko Antonić izjavio je za portal Radiosarajevo.ba da je sam festival protekao bez ikakvih problema.

Veoma smo zadovoljni publikom. Imali smo ljude iz Hrvatske, imali smo ljude iz Velike Kladuše, Bihaća, Bosanskog Petrovca, Zenice, Sarajeva, Banja Luke. Zadovoljni smo izvođačima i posjetom. Ukupni utisci su veoma dobri. Uspjeli smo u kratkom vremenu realizirati sve što smo planirali”, ocijenio je Antonić.

Rekao je da se završavaju preostale aktivnosti oko same produkcije festivala i da nakon toga kreću pripreme za novi Trebević Eko Fest.

Antonić je naveo da je postignut glavni cilj Eko Festa.

“Postigli smo ono što smo željeli a to je pokazati da je saradnja svih strana na ovim područijima moguća, kada imamo jedan zajednički cilj i zajedničku vrijednost kojoj se posvećujemo, kao što je zaštita životne sredine i kvalitet života uopće. Uspjeli smo sakupiti sve činioce na tom mjestu i uključiti ih u ovaj projekat”, rekao je naš sagovornik.

Poručio je da trebamo čuvati  svoju prirodu i svoje društvo jer to jedno bez drugog ne ide.

Prvi Trebević Eko Fest održan je od 25. do 27. augusta 2017. godine na izletištu Brus na Trebević. U okviru festivala održane su ekološke, sportske i kulturne aktivnosti s ciljem skretanja pažnje na obnovu Trebevića i očuvanje životne sredine.

Nastupile su i brojne muzičke grupe kao što su S.A.R.S., Elemental, Helem Nejse, Del Arno Band, Skroz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije