Od sutra izmjene saobraćaja u sarajevskoj ulici: Trajat će do 17. novembra

0
Radiosarajevo.ba
Od sutra izmjene saobraćaja u sarajevskoj ulici: Trajat će do 17. novembra
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Saobraćaj

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je kompaniji EURO-ASFALT privremenu izmjenu režima saobraćaja na saobraćajnici Safeta Zajke - Općina Novi Grad Sarajevo, radi izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice LOT2C — spoj IX transferzale sa autocestom A1, za period od 1. februara do 17. novembra 2022. godine u periodu od 00:00 do 24:00 sata.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od djelomične obustave saobraćaja na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok će se saobraćaj odvijati preostalim dijelom sigurno prometne površine. Izmjena režima saobraćaja realizovat će se po fazama koje su predviđene dostavijenim privremenim saobraćajnim projektom.

Za vrijeme izvođenja radova izvođač radova je dužan postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu definisanu dostavljenim elaboratom, uz dopunu da sva signalizacija mora biti opremljena svjetlosno-emitujućim elementima koji će biti uključeni za svo vrijeme izvođenja radova, a gradilište (dio kolovoza na kojem se izvode radovi) obavezno zaštiti korištenjem armirano betonskih ograda.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Podnosilac zahtjeva dužan je i osigurati nesmetan prolaz pješaka i njihovu zaštitu, u dijelu zabrane saobraćaja radove izvoditi po sigurnosnim protokolima i propisanim, i u više etapa, bez mogućnosti izvođenja više etapa u isto vrijeme (potpunog zaustavljanja saobraćaja).

Također, izvođač radova dužan je postaviti propisane znakove, osigurati konstatan nadzor nad gradilištem u vremenu izmjene režima saobraćaja i gradilište posebno osvijetliti dodatnim svjetlosnim elementima, kako bi se učesnicima u saobraćaju apostrofiralo izvođenje radova.

Između ostalog, izvođač radova je dužan znakove postaviti na horizontalne branike koji moraju biti obojeni naizmjenično crvenom i bijelom bojom, opremljeni refleksnim staklima i svjetlo-emitirajućim elementima koji moraju biti u funkciji noću kao i presvučeni reflektujućom folijom, te gradilište nakon isteka vremena obustave saobraćaja obavezno osigurati armirano-betonskim elementima i uspostaviti redovan režim odvijanja saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije