Objavljen program za javni doček: Otkriveno uz čiju će pjesmu Sarajevo ući u Novu godinu

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen program za javni doček: Otkriveno uz čiju će pjesmu Sarajevo ući u Novu godinu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Doček Nove godine u Sarajevu, 31. decembar 2022.

Na press konferenciji organizatori dočeka Nove godine u Sarajevu predstavili su detaljan plan i program nastupa bendova koji će realizirati "Sarajevsku priču".

Ove godine javni doček počinje koncertom Sarajevske filharmonije u 19:30, a tradicionalni novogodišnji koncert prenosit će se i ispred samog Narodnog pozorišta gdje će biti postavljeni led ekrani, ali i na prostoru gdje će biti upriličen doček - u Titovoj ulici ispred Vječne vatre.

Koncert Sarajevske filharmonije tj. prvi dio dočeka će trajati do 20:40, a nakon to ga će uslijediti pauza koja će biti ispunjena prigodnim sadržajem.

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

U 21.00 sat počinje program ispred Vječne vatre i prvi od četiri benda nastupaju Laka & Lela, a potom Bombaj Štampa te Zabranjeno pušenje koje će Sarajlije i posjetioce uvesti u Novu 2024. godinu. Nakon njih "Sarajevsku priču" kompletirat će nastup Crvene jabuke.

"Ono što je značajno naglasiti jeste činjenica da ove godine imamo četiri grupe. Prvi put također ove godine inauguriramo nešto što se nadam da će uslijediti kao tradicija - odnosno prenošenje novogodišnjeg koncerta Sarajevske filharmonije koja ove godine obilježava 30. godina od svog kontinuiranog izvođenja novogodišnjeg koncerta i 100. godina postojanja. Nadam se da će naredne godine filharmonija biti dio dočeka Nove godine", kazao je pomoćnik gradonačelnice Elvir Hadžiahmetović u ime organizatora.

Ove godine će nakon 12 sati biti izvedena neformalna himna grada Sarajeva, pjesma Kemala Montena Sarajevo ljubavi moja. Također, kao što je poznato neće biti vatrometa, a umjesto toga bit će ispaljene konfete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije