Objavljen identitet mladića koji je stradao u Binježevu: Stigli i prvi podaci o uzroku eksplozije

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen identitet mladića koji je stradao u Binježevu: Stigli i prvi podaci o uzroku eksplozije
Foto: Općina Hadžići / S mjesta velike tragedije

U eksploziji koja se u ponedjeljak, 15. januara desila u naselju Binježevo kod Sarajeva poginula je jedna osoba, dok su dvije povrijeđene.

Iz MUP-a KS ranije je potvrđeno da je u požaru smrtno stradao muškarac rođen 1996. godine. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je muškarac rođen 1967. godine i prebačen je na KCUS, dok je žena rođena 1966. godine lakše povrijeđena.

U međuvremenu, doznaje se da je riječ o članovima porodice Delija.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

"Smrtno je stradao naš sugrađanin Mirza Delija rođen 1996. godine. Njegov otac Hamdo Delija zadobio je teške tjelesne povrede i ljekari se trenutno bore za njegov život. Majka Aida Delija je zadobila lakše tjelesne povrede i van životne je opasnosti", naveli su danas iz Općine Hadžići.

Iz Općine su još saopćili kako je "u noći sa ponedjeljka na utorak u Mjesnoj zajednici Binježevo u kući porodice Delija došlo do eksplozije plina".

Saopćeno je i kako su mjesto tragedije danas posjetili načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo Mevludin Halilović. Razgovarali su s glavnim inspektorom koji vodi istragu ovog nesretnog slučaja.

S mjesta velike tragedije
Foto: Općina Hadžići: S mjesta velike tragedije

"Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina", navode iz Općine. 

Načelnik Ejubović je, dodaju, obavio i telefonski razgovor s majkom nastradalog mladića Aidom Delija.

"Ova tragedija nas je sve potresla. Mirzinim roditeljima, njegovoj majci, je sada najteže. Mirza je bio i naše dijete, stažirao je u Općini. Drag i odgojen mladić. Porodici Delija smo ponudili svaku vrstu pomoći. Materijalne troškove ćemo mi preuzeti. Pratimo stanje oca Hamde kojem se ljekari bore za život. Reagovat ćemo u skladu s našim mogućnostima ukoliko bude potrebno. Tu smo za njih, da koliko je to moguće, podijelimo bol", kazao je Ejubović.

Više o tragičnom slučaju čitajte na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije