Obilne snježne padavine u Sarajevu: Palo stablo na automobil na Grbavici

0
Radiosarajevo.ba
Obilne snježne padavine u Sarajevu: Palo stablo na automobil na Grbavici
Foto: Čitatelj / Oštećeno auto na Grbavici

Obilne snježne padavine uzrokovale su od nedjelje, 26. februara, velike smetnje u prometu kao i mnoge nezgode. 

Stanovnici Grbavice javili su da je u večernjima satima u nedjelju zabilježena manja šteta na automobilu kada je palo stablo na njega zbog težine snijega.

Kako je rečeno za portal Radiosarajevo.ba, na prednjem dijelu automobila je nastala manja šteta, ali s obzirom na to da se incident dogodio u kasnim večernjim satima, niko nije povrijeđen.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Iako se incident sa stablom dogodio u nedjelju, još uvijek niko nije reagirao, a kako snijeg nastavlja padati šteta na automobilu je sve veća zbog težine snijega.

Mnogi građani su u ponedjeljka 27. februara u problemima, s obzirom na to da nakon obilnih padavina ceste nisu očišćene, a u više dijelova grada došlo je do prometnih nezgoda i lomljenja stabala.

Iz Općine Novo Sarajevo kazali su da je operativni centar Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo zaprimio prijave od operativnih centara Kantonalne uprave civilne zaštite i Policijske Uprave Novo Sarajevo u nedjelju, 26. februara, a koje se odnose na lomljenje stabala i većih grana pod opterećenjem snježnog pokrivača koje su prilikom pada blokirale saobraćajnice.

Služba za civilnu zaštitu angažovala je Službu za zaštitu i spašavanje od požara i vatrogastva, organiziranu u Vatrogasno društvo "Novo Sarajevo-1934" da izvrše tehničke intervencije rezanja i uklanjanja stabala i polomljenih grana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije