Velika materijalna šteta: Pogledajte uklanjanje polomljenih stabala i grana u centru Sarajeva

2
Radiosarajevo.ba
Velika materijalna šteta: Pogledajte uklanjanje polomljenih stabala i grana u centru Sarajeva
Foto: Općina Centar Sarajevo / Brojne ekipe na terenu

Obilne snježne padavine zabilježene posljednjih dana u Bosni i Hercegovini i Sarajevu uzrokovale su probleme u normalnom funkcionisanju i komunikaciji, te napravile velike materijalne štete na drveću.

Kako bi se spriječile dalje štete i uklonila eventualna opasnost za imovinu i živote sugrađana, Civilna zaštita Općine Centar angažovala je Službu za spašavanje iz ruševina formiranu pri KJKP "Park" koja je u noći sa nedjelje na ponedjeljak vršila aktivnosti na hitnom uklanjanju polomljenih stabala i grana sa putnih komunikacija na području općine Centar.

Služba za civilnu zaštitu Općine Centar angažovala je i mjesne štabove civilne zaštite na čišćenju snijega na prilazima ambulantama i mjesnim zajednicama kao i na aktivnostima obilaska terena na područjima mjesnih područja.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Ekipe su uklanjale snijeg sa drveća kao i polomljene grane sa trotoara i saobraćajnica kako bi pješacima i vozačima omogućili nesmetano kretanje.

Također, uposlenici Službe za civilnu zaštitu su danas u ranim jutarnjim satima izvršili obilazak terena sa ciljem sagledavanja stanja na području općine Centar.

"Tom prilikom konstatovano je da je stanje zadovoljavajuće ali se i dalje nastavljaju aktivnosti na uklanjanju polomljenih stabala i grana sa putnih komunikacija prema prioritetima", saopćeno je iz Odsjeka za informisanje općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije