Obilježena godišnjica stradanja šest članova porodica Tatarević i Dragnić

J. Ć.
Obilježena godišnjica stradanja šest članova porodica Tatarević i Dragnić
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, 3. januara u ulici Musala 1, obilježena je 23. godišnjica ubistva članova porodica Tatarević i Dragnić.

Cvijeće na mjesto stradanja položili su potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995. Ramiz Holjan s članovima porodice stradalih, te predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Općine Centar.

Tom prilikom podsjetio je da je prije 23. godine, od granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno šest članova porodica Tatarević i Dragnić, među kojima i dvoje djece.

"Tog tragičnog dana život su izgubili Asja i Nadan Tatarević, njihova majka Dženana, otac Adnan, te Nadžija i Veseljko Dragnić, dok je teško ranjen Mensur Dragnić. U ovome gradu ubijeno je 1.601 dijete, ubijena je jedna škola, jedna budućnost ove države. Mi roditelji, nosimo bol više od 20 godina, a da bi bio ublažen, Tužilaštvo i Sud naše države, te Sud u Haagu bi trebali pohapsiti zločince bez obzira na to kako se zovu. Ovako, mi ćemo uvijek tragati, insistirati i predlagati", rekao je Holjan, pozivajući sve porodice u državi koji su doživjele ovakvu sudbinu da se udruže te insistiraju na Sudu i Tužilaštvu da se zločinci pohapse i kazne.

Lejla Dragnić, čija je porodica stradala u masakru, ovom prilikom zahvalila se Udruženju roditelja ubijene djece što svake godine organiziraju obilježavanje godišnjice stradanja.

"Svi mi vidimo da se ništa ne dešava i da oni koji su krivi za ovaj zločin ni na koji način ne odgovaraju, a što je najžalosnije - u ovoj zemlji i ovom društvu stvari se ne popravljaju", rekla je Dragnić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije