Obilježena 31. godišnjica pogibije junakinje Kornelije Jurić

0
Radiosarajevo.ba
Obilježena 31. godišnjica pogibije junakinje Kornelije Jurić
Foto: Kolaž / Obilježena godišnjica smrti Kornelije Jurić

Na groblju Sveti Josip u Sarajevu, članovi uže porodice, prijatelji i saborci danas su obilježili 31. godišnjicu pogibije Kornelije Jurić, dobitnice najvećeg ratnog priznanja 'Zlatni ljiljan'.

Počast junakinji Korneliji Jurić danas je odao i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je ovom prilikom još jednom naglasio ulogu žene u odbrani domovine.

"Svaka od naših borkinja, dobrovoljno stupivši u Armiju RBiH svjesno je stavila svoju državu ispred vlastitog života, i ravnopravno s muškarcima branila bedeme Bosne i Hercegovine. Hrabrost i požrtvovanje, ali i empatija krasile su naše neustrašive junakinje, u raznim borbenim dejstvima.

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Danas se sjećamo djevojke, koja je sa samo dvadeset godina položila svoj život za našu slobodu, a koja je danas mogla biti kćerka, majka ili sestra, ali je agresor ugasio njen život.

Neka je vječni rahmet i slava svim našim borkinjama, koje danas nisu s nama, a koje su dale nemjerljiv doprinos na našim putevima slobode", poručio je ministar Osmanović.

Obilježena godišnjica pogibije heroine Kornelije Jurić Na groblju Sveti Josip u Sarajevu, članovi uže porodice,...

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Tuesday, October 10, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije