Obilježavanje stradanja u Jukićevoj ulici: Gradonačelnica Karić položila cvijeće

0
Radiosarajevo.ba
Obilježavanje stradanja u Jukićevoj ulici: Gradonačelnica Karić položila cvijeće
Foto: Grad Sarajevo / Obilježavanje stradanja porodice Kujundžić u Jukićevoj ulici br. 69 u Sarajevu

Dvadeset devet je godina prošlo od masakra u ulici Jukićeva br. 69, kada je granata ispaljena sa agresorskih položaja usmrtila petoro naših građana, od kojih dvoje djece.

Na tom mjestu se 1992. godine dogodila porodična tragedija. Ubijeni su članovi porodice Kujundžić, šestogodišnja Indira i desetogodišnji Rizvan Kujundžić, Delveta i Hasija Kujundžić, te njihova komšinica Mirjana Maksimović.

Gradonačelnica Benjamina Karić je u ime Grada Sarajeva položila cvijeće i odala počast stradalim građanima u opkoljenom Sarajevu.

„Duboko saosjećam sa porodicama koje su izgubile svoje najmilije, svoju djecu. Moramo se sjećati nevino stradalih, obilježavati svaku godišnjicu kao opomenu nama i budućim generacijama“, istakla je Karić.

Doktorica Emina Kujundžić-Begović, Rizvanova sestra koja je tog dana teško ranjena, prisjetila se tog dana i kazala da je preživjela tako što ju je brat zaštitio svojim tijelom.

„Koliko god nam bilo teško, ovo su mjesta koja moramo posjećivati, prvenstveno radi naše djece i njihove budućnosti“, kazala je Kujundžić-Begović.

Podsjetivši na stradanje svih nevinih žrtava u opkoljenom Sarajevu, posebno djece, zamjenik predsjednika Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., Alija Hodžić je poručio kako je najbolji način borbe protiv zla učenje, podučavanje, odgoj i obrazovanje.

Obilježavanje stradanja porodice Kujundžić u Jukićevoj ulici br. 69 u Sarajevu - undefined

Foto: Grad Sarajevo: Obilježavanje stradanja porodice Kujundžić u Jukićevoj ulici br. 69 u Sarajevu

Obilježavanju tužne godišnjice prisustvovali su članovi porodica ubijenih, komšije te predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. i Savjeta Mjesne zajednice Koševsko Brdo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije