Obavještenje za vozače: U ovim ulicama najavljena izmjena režima saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Obavještenje za vozače: U ovim ulicama najavljena izmjena režima saobraćaja
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je firmi „Telinvest“ d.o.o. Sarajevo privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Hamdije Kreševljakovića, u općini Centar, od sutra - 23. augusta do petka - 03. septembra ove godine, a radi izvođenja radova na izgradnji telekomunikacione mreže, u vremenu od 07:00 do 17:00 sati.

U ovom periodu bit će zabranjen saobraćaj za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojoj se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj, a čiju funkciju je potrebno posebno i adekvatno obezbijediti.

Također će biti obustavljen i pješački saobraćaj na dijelu saobraćajnice na kojem se izvode navedeni radovi i on će biti preusmjeren na sigurni dio javno-prometne površine.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

„Za vrijeme izvođenja radova izvođač radova je dužan postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu“, naglašavaju iz pomenutog ministarstva.

A ovo ministarstvo je, također, radi izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u periodu od sutra, ponedjeljak - 23. augusta do subote - 23. oktobra ove godine, odobrilo privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zaima Šarca, u općini Centar, u vremenu od 07:00 do 17:00 sati.

I u ovoj ulici će biti zabranjen saobraćaj za motorna vozila na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj.

Izvođač radova i u ovoj ulici tokom izvođenja radova dužan je postaviti svu neophodnu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije