Novi kružni tok rasteretit će saobraćaj i povećati sigurnost

6
Radiosarajevo.ba
Novi kružni tok rasteretit će saobraćaj i povećati sigurnost
Foto: Općina Ilidža / Hrasnica

U ilidžanskom naselju Hrasnica završeni su radovi izgradnje kružnog toka.

Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor firme, izvođača radova Mevludin Comerc d.o.o, Almir Bučan, danas su okončanje radova i pustili u promet saobraćajnicu.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 180 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete povjereno je firmi Testingelektro d.o.o u vrijednosti 83.686, 59 KM. Ovaj projekat u potpunosti je finansirala Općina Ilidža.

Izgradnjom kružnog toka povezala se Hrasnica sa Ilidžom sa dva kolovoza po dvije saobraaćajne trake u dužini 4.6 kilometara. Sam početak izvođenja radova uslovljen je bio izmještanjem instalacije van tramvajskog i saobraćajnog pojasa i izmještene su van pojasa saobraćajnice i kružnog toka. Ovaj kruži tok rasteretit će saobraćaj i poslužiti sigurnosti u saobraćaju” rekao je, između ostalog, načelnik Memić, saopćeno je iz Općine Ilidža. 

Urađeno je izmještanje gasovoda, vodovodnih cijevi promjera kao i izmještanje instalacija BH Telekoma i Elektrodistribucije. Stručni nadzor nad izvođenjem obavljao je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Projekat je uradila projektna kuća TZI Inžinjering. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije