Dogovoren nastavak izgradnje ceste s tramvajskim pojasom Ilidža-Hrasnica

Radiosarajevo.ba
Dogovoren nastavak izgradnje ceste s tramvajskim pojasom Ilidža-Hrasnica
Foto: Općina Ilidža / Potpisivanje sporazuma

Sporazum o međusobnim pravima i obavezama pri realizaciji radova na izmještanju vodovodnih instalacija u dijelovima ulica Dr. Halid bega Hrasnice i Put Famosa, vezano za izgradnju kružnog toka u Hrasnici, na saobraćajnici Ilidža-Hrasnica s tramvajskim pojasom, potpisan je 20. jula 2020. u Općini Ilidža.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Enver Hadžiahmetović.

Izmještanje vodovodnih cijevi promjera 200 i 400 milmetara na ovom lokalitetu u narednom periodu riješit će se sa KJKP Vodovod i kanalizacija. Vrijednost izmještanja vodovodnih instalacija definisano sporazumom je 35.000,00 KM.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj godini planirala nastavak izgradnje saobraćajnice s tramvajskim pojasom Ilidža-Hrasnica i to izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu s dva kolovoza u dužini 130 metara, te dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz.

Za izvođača radova izabrana je firma Mevludin Commerc d.o.o. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM.

Početak izvođenja radova uslovljen je izmještanjem instalacija van tramvajskog i saobraćajnog pojasa. Izmještanje gasovoda (čeličnih i plastičnih cijevi s katodnom zaštitom) urađen je sa Sarajevogasom d.o.o. U toku izvođenja radova dogovoreno je i izmještanje ostalih instalacija od Elektrodistribucije i BH Telecoma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije