Novalić i Konaković moraju dati garancije da Sarajevo neće ostati bez gasa

Radiosarajevo.ba
Novalić i Konaković moraju dati garancije da Sarajevo neće ostati bez gasa
Fena / Damir Mašić

Prijetnje kako će Sarajevo ostati bez gasa kojima svjedočimo posljednjih dana potpuno su neprihvatljive, izjavio je predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Damir Mašić.

"Kao zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i predsjednik Kantonalnog odbora SDP Sarajevo tražim od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo da odmah, bez ikakvih odlaganja, javno daju garancije da se tako nešto neće desiti ni po koju cijenu i ni pod kakvim uslovima", stoji u saopćenju SDP-a.

On navodi da je odgovornost federalne i kantonalne vlasti osiguranje sigurnog snabdijevanja glavnog grada BiH gasom i traži od premijera Fadila Novalića i Elmedina Konakovića da javno kažu šta poduzimaju i šta planiraju poduzeti kako Sarajevo ne bi ostalo bez gasa.

"Ove dvije Vlade ne smiju dozvoliti da se, zbog neriješenih odnosa gasnih kompanija iz dva entiteta, stotine hiljada građana Sarajeva zastrašuju prijetnjama kako će im neko zavrnuti gas, a kako je to rađeno u periodu rata, kao specijalnog metoda terora kojem su bili izloženi građani Sarajeva. Političko-interesni sukobi između resornih ministarstava i uprava gasnih kompanija ne smiju biti razlog da se glavni grad BiH suoči sa mogućnošću prestanka snabdijevanja gasom", ističe Mašić.

Ukoliko Vlade nisu u stanju riješiti ovaj problem, navodi, najmanje što mogu učiniti jeste zatražiti vanredne sjednice Parlamenta FBiH i Skupštine kantona Sarajevo, kako bi se putem ovih organa javne vlasti zajednički došlo do rješenja ove alarmantne situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije