Nova sportska oprema za školu u naselju Bistrik

Radiosarajevo.ba
Nova sportska oprema za školu u naselju Bistrik
Foto: Općina Stari Grad / Postavljeni pokretni koševi
Novi golovi za mali nogomet, mreža za odbojku i pokretni koševi postavljeni su u školsko dvorište područne Osnovne škole "Edhem Mulabdić“ u ulici Bistrik u Sarajevu.

Ovim projektom učenicima ove škole konačno je omogućeno da kvalitetnije i zdravije provode kako nastavne tako i vannastavne aktivnosti.

Ova sportska oprema osigurana je posredstvom projektnog prijedloga kojeg je pripremio Sektor za lokalni razvoj. Općina Stari Grad je u saradnji s Fudbalskim klubom Bistrik s projektnim prijedlogom nabavke sportske opreme aplicirala prema Federalnom ministarstvu kulture i sporta.

Federalno ministarstvo projekt je podržalo s 5.000 KM, od čega su nabavljena dva nova gola za mali nogomet, mreža za odbojku, te dva pokretna koša.

„Oprema je postavljena u sklopu školskog igrališta područne škole u naselju Bistrik. Godinama ovdje nije bilo nikakve opreme. Tako da nije bilo ni mogućnosti da učenici vani pohađaju nastavu iz tjelesnog odgoja, niti da se rekreativno bave sportom. Nabavkom ove opreme sada im je to omogućeno. Vjerujem da će učenici kvalitetno iskoristiti opremljeni prostor, te čuvati opremu koja je poklonjena njima“, pojasnili su u Sektoru za lokalni razvoj.

Podsjećamo, prošle godine izgrađena je pomenuta nova sportska površina, dimenzija 20x10 metara, za šta je Općina Stari Grad izdvojila oko 40.000 KM.

Pored toga, ova općina je finansirala i radove asfaltiranja školskog dvorišta ispred Osnovne škole Edhem Mulabdić na Bistriku za šta je utrošeno oko 29.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije