Nisu opstali ni dan: Vandali pokidali kišobrane postavljene na Ajfelovom mostu

Radiosarajevo.ba
Nisu opstali ni dan: Vandali pokidali kišobrane postavljene na Ajfelovom mostu
Postavka kišobrana na Ajfelovom mostu nije opstala ni manje od 24 sata.

Naime, nesavjesni građani su pokidali kišobrane raznih boja koji su postavljeni u okviru proslave sedme godišnjice rada Servisnog centra “Dajte nam šansu” koji je namijenjen pružanju podrške osobama sa poteškoćama u razvoju i roditeljima osoba sa poteškoćama, čija je postavka svečano otvorena jučer.

Šarenilo kišobrana iznad Željeznog (Eiffelovog) mosta na Skenderiji u Sarajevu simboliziralo je različitost, a sami kišobrani mjesto ispod kojeg se okupljaju ljudi.

Vijeće mladih Općine Centar Sarajevo u potpunosti je finansiralo nabavku ovih kišobrana sa namjerom da se isti nakon nekoliko dana sklone sa mosta i poklone fizičkim i pravnim licima koji su materijalno ili na drugi način pomogli rad Servis centar DAJTE NAM ŠANSU za osobe sa poteškoćama. 

"Pored simbolike koju nose ovi kišobrani, također željeli smo ukrasiti naš grad na nekoliko dana. Mladi su uložili napor uz podršku lokalne zajednice i vijećnika Denis Challenger, koji je i sam po kiši noć prije zajedno sa ostalim postavljao kišobrane, a potom i dežurao do jutra kako bi postavka dočekala svečano otvorenje. Postavku smo svečano otvorili zajedno sa štićenicima i predstavnicima udruženja 'Dajte nam šansu' kao i istaknutim ličnostima Amelom Tukom i Mimom Šahinpašićem", navodi se.

"Mi, Vijeće mladih Općine Centar Sarajevo, izražavamo žaljenje što naši građani nisu mogli da uživaju još nekoliko dana u postavci kišobrana, koju su uništili pojedinci bez svijesti za javno dobro. Na sreću pokidan je samo manji broj kišobrana, a većina je spašena. Možda su pokidani kišobrani, ali ne mogu biti pokidana srca dobrih ljudi. Mi ćemo i dalje u ovakvim i sličnim projektima aktivno učestvovati, te nastojati da kroz projekte od interesa mladih učinimo sve da živimo bolju sadašnjost i prosperitetniju budućnost, a pozivamo sve mlade da nam se pridruže", poručili su iz Vijeća mladih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije