NiP: FUP iz Općine Centar izuzeo dokumentaciju o nabavci web-stranice za više od 70.000 KM

6
Radiosarajevo.ba
NiP: FUP iz Općine Centar izuzeo dokumentaciju o nabavci web-stranice za više od 70.000 KM
Radiosarajevo.ba / Alen Girt, Srđan Mandić

Općinska organizacija Narod i pravda Centar oglasila se nakon što je propao referendum za opoziv načelnika Općine Centar Sarajevo s tvrdnjom da je Federalna uprava policije iz općine izuzela dokumentaciju o nabavci web-stranice za više od 70.000 KM.

"Već nekoliko mjeseci Klub vijećnika Naroda i pravde u Općini Centar upozorava na nezakonitosti i netransparentan rad načelnika kojem je izglasan opoziv. Sve je počelo s nezakonitom organizacijom i sistematizacijom službi, a prema posljednjim informacijama, Federalna uprava policije izuzela je i dokumentaciju iz Općine, i to onu koja se tiče plaćanja nabavke web-stranice za više od 70 hiljada konvertibilnih maraka firmi, čiji je osnivač šef Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alen Girt", saopćeno je iz NiP-a.

Ovu indiciju na nezakonitost je prijavio Klub NiP-a, a naredni period će pokazati rezultate evidentne istrage i još niza stvari koje će isplivati na površinu.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

"Dokumente koji ukazuju na nezakonitosti u vezi web stranice su došli sasvim slučajno do vijećnika, a sve ono na šta sumnjamo i što već mjesecima tražimo od načelnika, krije se od svih nas i javnosti", naglašavaju iz NiP-a.

Dodaju i kako su na posljednjoj sjednici Vijeća tražili ugovore i dokumente "na što imaju pravo, ali i obavezu", te potcrtavaju kako ih načelnik "ne želi dostaviti vijećnicima zbog činjenice da time sebi otvara nove istrage".

Zvanično: Propao referendum za opoziv Srđana Mandića

Zvanično: Propao referendum za opoziv Srđana Mandića

"Lakše mu je populisati i optuživati vijećnike za tobože neusvajanje nacrta budžeta i time skretati pažnju s nezakonitosti kojim obiluje njegov dosadašnji mandat".

Ističu i kako će Klub NiP-a u narednim danima predati nove krivične prijave, te iskazuju očekivanja naglašavajući da je na nadležnim da istraže da li ih je bilo.

"Ako se po jutru poznaje dan, načelnik kojem je izglasan opoziv i koji u Tužilaštvu protiv sebe ima osam krivičnih prijava, ne treba voditi računa o referendumu, već o tome kako će odgovoriti na sva pitanja koja budu postavljena pred njega. Do sada su ih postavljali vijećnici i prema nama je imao nekorektan i snishodljiv odnos. Međutim, kada neko drugi bude pitao, tada će na površinu isplivati sve ono na šta upozoravamo mjesecima. Tada će morati odgovoriti. A odgovaraće, sigurno", poručuju iz NiP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije