Nihad Uk objasnio šta želi postići sa oporezivanjem praznih nekretnina: Nailazimo na veliki problem

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

grohotom se smije haha, cuj nasa ekspertna haha

Naša ekspertska grupa analizira iskustva drugih zemalja...

Selma

Ovog isto kao da je SDA angazovala pred izbore da daje ovakve izjave.Porez na nekretnine,novac za mlade,protivi se povec anju plata zdravstvenim radnicima itd.Ma gubite Nihade izbore 100%.Prvo lokalne,pa za 2 godine opste.

Ludost

Apsolutno je nepotrebno devalvirati cijenu kvadrata u gradu koja se ne razlikuje puno u odnosu na ostale gradove u BIH. Koji je cilj kada znamo po popisu iz 2021 godine da je prosjek po jednoj stambenoj jedinici tri člana. Jeli cilj naseliti što više stanovništva iz provincije koji će ostaviti prazne stanove u svojim mjestima i koristiti ih kao vikend stanove. Zasto i ovako prebukirani grad još vise naseljavati? A posebno kroz poreze otimati jednima a davati drugima. Stanogradnju treba potpuno obustaviti. I ovako nemamo ni vode, ni zraka, ni parkinga , ni mjesta za djecu. Sve ste pretvorili u beton. Infrastruktura ne može pratiti toliku gradnju.Dijaspora je dovoljno kažnjena što mora cijelu godinu placati rezije iako provedu mjesec ili dva u stanu, poput vode, sst od struje, Toplane, odrzavanje zaj.prost,smeća.. To bi bio znak dijaspori da nije poželjna u ovom gradu i državi.

Ja1

Ja ipak mislim da bi bilo bolje da ste razmisljali o izgradnji neke vrste socijalnih stanova sa manjom cijenom kvadrata za kupovinu ili iznajmljivanje i tako napravili konkurenciju ovim bajnim graditeljima i njihovim cijenama.

Ja1

Moj Uk, dok ti razmisljas sta i kako, u SDA stabu povlace konce na sve strane i samo naredjuju medijima; sad pusti pricu o izdaji, sad pusti pricu o deficitu, sad pusti pricu o propasti itd itd. Svaki dan evo po nekoliko vijesti na svakom portalu i tv stanici samo bruji prica kako ste sve izdali prodali dali, ogroman je to aparat dusebriznika koje placa SDA sa nasim parama pokradenim legalno.

Grunf

Nihade, ne moze niko rijesiti marifetluke nasih ljudi. Sto prije to shvatis bit ce ti lakse.

Maaa

Bogati, vi zelite jos para u budzetu za tuarege i slicno, jer bi inace drugavije to formulisali, jer oni koji su se nakrali i imaju vise stanova zaradjuju na njima, a sad kad nekome ostane stan is majke i oca i koji bi ostavio svom djetetu ce morati placati porez, a to znaci da nekretnina vise nije vlasnistvo onoga cije je, nego mora drzavi rentu placati za svoju nekretninu

COSAK

Ovog isto kao da je SDA angazovala pred izbore da daje ovakve izjave.Porez na nekretnine,novac za mlade,protivi se povec anju plata zdravstvenim radnicima itd.Ma gubite Nihade izbore 100%.Prvo lokalne,pa za 2 godine opste. ka Selma AMIN VODA IH ODNIJELA NIKAD VISE NIKADDD!

COSAK

>>Apsolutno je nepotrebno devalvirati cijenu kvadrata u gradu koja se ne razlikuje puno u odnosu na ostale gradove u BIH. Koji je cilj kada znamo po popisu iz 2021 godine da je prosjek po jednoj stambenoj jedinici tri člana. Jeli cilj naseliti što više stanovništva iz provincije koji će ostaviti prazne stanove u svojim mjestima i koristiti ih kao vikend stanove. Zasto i ovako prebukirani grad još vise naseljavati? A posebno kroz poreze otimati jednima a davati drugima. Stanogradnju treba potpuno obustaviti. I ovako nemamo ni vode, ni zraka, ni parkinga , ni mjesta za djecu. Sve ste pretvorili u beton. Infrastruktura ne može pratiti toliku gradnju.Dijaspora je dovoljno kažnjena što mora cijelu godinu placati rezije iako provedu mjesec ili dva u stanu, poput vode, sst od struje, Toplane, odrzavanje zaj.prost,smeća.. To bi bio znak dijaspori da nije poželjna u ovom gradu i državi. ka KADA SMO KOD GRADNJE NOVIH ZGRADA SACEKAJTE DA PRODJU IZBORI... OCEKUJE SE HARA KIRI DOZVOLE ZA GRADNJU SU IZDATE ALI JE STRIKTNO NAREDJENO DA SE NE SMIJE GRADITI DOK IZBORI NE PRODJU.... MOZEMO SLOBODNO ZATVORITI AERODROM NA KOJEM NI PTICE ZBOG MAGLUSTINE NE MOGU LETJETI!!!

U gradu

U kojem voda curi na sve strane, izuzev kroz slavine, koji se gusi u smogu, kojeg ucjenjuju sa plinom, kojem je promet u kolapsu svo vrijeme, a petkom da ne govorimo, ovo je glavni problem? Ili je nacin da sepametnice Ukovih kapaciteta domognu jos novca? Uk je vec pokazao sta misli o mladima izvrdavanjem od subvencije mladima. Vidjet cemo koji ce biti rezultat..... bojim se ne dobar.

Adi

Svaka nekretnina u kojoj niko ne zivi treba da se oporezuje, ali isto tako, i zemlja koja se ne obradjuje, koja prdi zarasla dok seljoberi sviraju qurcu po gradu, isto treba da se oporuzeje pa ce, ili sijati, ili prodati

Nacionalizacija! Svega! I visak gaca ko ima.

Svaka nekretnina u kojoj niko ne zivi treba da se oporezuje, ali isto tako, i zemlja koja se ne obradjuje, koja prdi zarasla dok seljoberi sviraju qurcu po gradu, isto treba da se oporuzeje pa ce, ili sijati, ili prodati ka Adi

***

***

Konacno ...

... nesto normalno, sto vec odavno postoji u razvijenim ekonomijama. Sta je sa vozilima, moze li veci porez ili skuplja registracija za drugi, treci, cetvrti auto? Krajnje je vrijeme za to!

Nedostupan

Na koji način možete dokazati da je stan prazan ? Možda da oformite opet neku komisiju od desetak članova svoje familije. Na svakom stanu je neko prijavljen i plača kantonu redovne režije.

IVA

GOMILA GLUPOSTI! NEKRETNINE SIU ISTE I ZAKON JE ISTI ZA SVE! NESPOSOBNO POLITICKO SMECE UVIJEK MIJENJA ZAKONE I USERE JOS VISE!

IVA

Svaka nekretnina u kojoj niko ne zivi treba da se oporezuje, ali isto tako, i zemlja koja se ne obradjuje, koja prdi zarasla dok seljoberi sviraju qurcu po gradu, isto treba da se oporuzeje pa ce, ili sijati, ili prodati ka Adi MEDJEDE STA TEBE BRIGA.PRIVASTNO VLASNISTVO JE SVETINJA I NITKO NEMA PRAVO DA GA NARUSAVA!

Adi

ka Nacionalizacija! Svega! I visak gaca ko ima. sreca tvoja pa nece nacionalizovati mozak, ti ga nemas treba sugavim dezerterima, ili kako im tepate kada vam treba para dijaspora da placa porez na stanove koje su pokupovali pateci po berlinu, i minhenu dok su djeca ginula

Adi

MEDJEDE STA TEBE BRIGA.PRIVASTNO VLASNISTVO JE SVETINJA I NITKO NEMA PRAVO DA GA NARUSAVA! ka IVA Tuko glupa svuda u svijetu se placa porez, ja sam kod Tite placao porez na vikendicu, nebrukaj se opajdaru ohrndana nego se informisi, sve stanove dezertera, ratnih profitera oporezovati duplo, ko ih hebe dok su oni krali mladost je ginula, nema privatno je svetinja to su gluposti, sto onda ista placas u tvom su privatnom stanju, bolje idi nek te neko z**** po tvom tonu se vidi da ti fali belegeji, tuko maloumna

Problem

Kad učenik u školi ne riješi matematički ili bilo koji drugi problem,vezan za učenje i nastavu,on izgubi školsku godinu tj.ponavlja razred. Poslije se zali roditeljima kako je naišao na veliki problem,a roditelji kažu, zato postoje dobri učenici koji rješavaju problem i oni su dobri đaci ,oni koji ne znaju da ga riješe propadaju…

/ Najnovije