Nihad Uk: 30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu

1
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk: 30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Admir Katica i Nihad Uk u sredini

Povodom završetka 30. Sarajevo Film Festivala oglasio se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk. 

"30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu, ostavljajući za sobom pozitivne impresije i nevjerovatnu energiju kojom je grad bio opčinjen sve ove dane.

Festivalska svjetla su ugašena, a ulice Sarajeva, zahvaljujući izvanrednom radu komunalnih službi, brzo očišćene. Sarajevo je ovih dana bilo domaćin hiljadama posjetilaca i stotinama svjetski priznatih filmskih umjetnika, kao i domaćih autora koji su imali priliku da predstave svoja djela. Publika je bila nasmijana i zadovoljna, a ugostitelji i hotelijeri bilježe rekordne brojke, što govori o ekonomskom značaju festivala za grad, Kanton Sarajevo ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Uk. 

Prva ljubav Zdravka Čolića prošetala crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu

Prva ljubav Zdravka Čolića prošetala crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu

Premijer je istakao da su organizatori SFF-a još jednom su dokazali svoju sposobnost da Sarajevo i našu zemlju stave na filmsku mapu svijeta, potvrđujući reputaciju festivala kao jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regiji. Bez incidenata, uz izvrsno obavljen posao MUP-a i policije, SFF je još jednom pokazao da je Sarajevo centar regije i da ovdje žive dobri ljudi.

"Čestitke svim organizatorima i sudionicima na još jednom fenomenalnom festivalu! Hvala našim građanima koji su još jednom potvrdili reputaciju nenadmašno najboljih domaćina. Nastavljamo s aktivnostima Vlade Kantona Sarajevo kojoj će kultura i umjetnost uvijek biti u vrhu prioriteta", zaključio je Uk. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije