Nezavisni blok poručio SDA: U općini Centar brutalno obmanjuju građane

Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok poručio SDA: U općini Centar brutalno obmanjuju građane
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Stadion 'Asim Ferhatović Hase'

Nezavisni blok je kritikovao aktuelnu i prethodne vlasti u sarajevskoj općini Centar što nisu omogućile da se na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' odigravaju utakmice u skladu sa UEFA standardima.

Podsjetili su da je veliki predizborni plakat Nedžada Ajnadžića iz Stranke demokratske akcije uoči lokalnih izbora bio istaknut na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu, kao i to da je Dževad Bećirević kao načelnik iz Socijaldemokratske partije odnosno Demokratske fronte obećavao milionske invesiticije u ovaj stadion. 

Načelnik Ajnadžić govorio o stadionu Koševo i optužio Nogometni savez BiH

"Stranka demokratske akcije na ovakav brutalan način godinama obmanjuje javnost, čak i u opštini 'važnijoj od deset drugih opština u Bosni i Hercegovini', a što dovoljno govori o njihovoj političkoj dosljednosti i principijelnosti. Ako
ova politička stranka u opštini Centar na ovaj način obmanjuje ljude, onda to najmanje deset puta više radi po drugim opštinama u Bosni i Hercegovini", poručili su iz Nezavisnog bloka.

Koševo ne ispunjava uslove: FK Sarajevo pronašao stadion za narednu europsku utakmicu

Tvrde da s još u prošlom sazivu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine predlagali da se izgradi nacionalni stadion za potrebe reprezentacije, ali i lokalne timove, koji će ispunjavati sve najmodernije standarde u fudbalu.

Sigurni su da ako se uključi država, Federacija Bosne i Hercegovine, kantoni, opštine, te Nogometni savez sa UEFA-om i FIFA-om i drugi investitori, Bosna i Hercegovina može dobiti savremeni nacionalni stadion. 

Ekskluzivno: Sarajevo protiv BATE Borisova ili Rosenborga igra na Grbavici?

Ukazali su da mi će putem izabranih zvaničnika ponovo inicirati ovaj prijedlog. Ajnadžiću su poručili da će za vrijeme njegovog mandata općina Centar ostati općina praznih obećanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije