Nermin Muzur više nije predsjednik Turističke zajednice

E. H.
Nermin Muzur više nije predsjednik Turističke zajednice
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nermin Muzur više nije predsjednik Turističke zajednice KS

Nermin Muzur više nije predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a na mjesto vršiteljice dužnosti imenovana je Azra Džigal.

Ovo informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio bivši predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur.

Dodao je da se ne radi o klasičnoj smjeni s dužnosti.

„Radi se o normalnom procesu jer smo mi od februara mjeseca predstavljali privremenu 'upravu' Turističke zajednice KS. Naš zadatak je bio da stabiliziramo poslovanje te da strvorimo uvjete da se izabere novo rukovodstvo Zajednice“, pojasnio je Muzur.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu naporno radilo te su izabrani novi organi Turističke zajednice KS, a on je obnašao dužnost predsjednik Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

„Shodno tome je i Vlada KS donijela odluku o razriješenju 'privremene uprave' i imenovala novu vršiteljicu dužnosti Azru Džigal“, istakao je Muzur za Radiosarajevo.ba.

Odluka je objavljena u Službenim novinama Kantona Sarajevo, a odluka je donesena na sjednici održanoj 14. novembra 2019. godine.

Inače, Azra Džigal je i nekadašnja savjetnica federalne ministrice za turizam Edite Đapo.

„Azra Džigal imenuje se za vršiteljicu dužnosti predsjednice Turističke zajednice Kantona Sarajevo na kraći period, odnosno na najviše tri mjeseca od dana imenovanja“, piše u odluci Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije