Neprestana prijetnja: Novi slučaj obrušavanja fasade u Sarajevu

5
Radiosarajevo.ba
Neprestana prijetnja: Novi slučaj obrušavanja fasade u Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Obrušena fasada

U posljednje vrijeme, Sarajevo je suočeno s sve učestalijim incidentima obrušavanja fasada, izazivajući rastuću zabrinutost među građanima. Najnoviji slučaj dogodio se u ulici Ćumurija, dok su tri obrušavanja fasada zabilježena duž ulice Ferhadija u samo mjesec dana, gdje je često velika gužva prolaznika.

Kako su potvrdili iz MUP-a za portal Radiosarajevo.ba povrijeđenih nije bilo i nije došlo do obustave saobaćaja.

Krajem februara, došlo je i do ozbiljnijeg incidenta obrušavanja fasade, što je rezultiralo teškim tjelesnim ozljedama jedne osobe.

Formula 1: Max Verstappen poslije drame u finišu ostao vladar Imole

Formula 1: Max Verstappen poslije drame u finišu ostao vladar Imole

Tokom marta, zabilježena su dva slučaja obrušavanja fasada u centru Sarajeva, na Ferhadiji, gdje, na sreću, nije bilo povrijeđenih. Unatoč porastu broja ovakvih incidenata, nadležne institucije u općini, gradu i kantonu još uvijek nisu poduzele konkretne mjere kako bi osigurale veću sigurnost građana na ulicama.

Više na temu koju je uradio i istražio portal Radiosarajevo.ba o tome koje su nadležnosti upravitelja zgrada i ko treba da odgovara možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije