Nastavlja se briga o zelenim površinama Općine Centar

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se briga o zelenim površinama Općine Centar
Stanovnici sarajevskih mjesnih zajednica Marijin Dvor i Crni vrh dobili su uređenije zelene površine.

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu stavljajući poseban akcenat na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici ove općine.

Iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar izdvojeno je 55.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica. Tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

Obraćanje pažnje na zelene površine doprinijet će kvalitetnom prostoru za odmor i rekreaciju, ali nažalost parkovi i parkovski mobilijar nerijetko su meta vandala koji nakon izgradnje i obnove javnih površina često budu uništeni.

Radnici KJKP „Park“ završili su radove na nekoliko lokacija na području ove mjesne zajednice.

U Ulici Halida Nazečića kod broja 4 uređena je zapuštena zelena površinu, gdje je na više od 4.000 kvadratnih metara pokošena trava i uklonjeno samoniklo grmlje. Osim toga, na vrhu brijega Gorica gdje se nalazi turbe Zindžirli Ibrahim-dede pokošena je trava, prokrčeno grmlje i urađeno hortikulturno uređenje sa utovarom i odvozom.

Također, na području ove mjesne zajednice uređene su manje javne i zelene površine u parku Crni vrh u Ulici Omera Stupca, zelene površine u ulicama Odobašina i Goruša, te na dječijem igralištu u Ulici Koste Hermana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije