Nastavljeno poribljavanje Miljacke s još 100 kilograma potočne pastrmke

Radiosarajevo.ba
Nastavljeno poribljavanje  Miljacke s još 100 kilograma potočne pastrmke
Sportsko ribolovno društvo Miljacka, uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, danas u 16 sati organizirat će još jednu akciju poribljavanja rijeke Miljacke u njenom gornjem toku, na potezu od brane na Bentbaši do ušća rijeke Mošćanice.

Članovi udruženja će u Miljacku ubaciti 100 kilograma potočne pastrmke, a tu njihovu najdražu aktivnost podržat će i predstavnici pomenutog ministarstva.

Sredstva za nabavku ove ribe osiguralo je upravo Ministarstvo privrede KS, a riječ je o 3.000 KM. U pitanju je prva faza podrške ovom društvu, jer su u narednom periodu planirane još dvije akcije poribljavanja, kada će se u ovu rijeku ubaciti oko 3.000 komada mlađi potočne pastrmke.

Inače, potočna pastrmka je vrsta ribe koja ima svoje stanište u Miljackoj, zbog čega se vrlo brzo prilagodi na uvjete života u njoj.

"Naše društvo poduzima sve potrebne aktivnosti kako bi omogućilo ribolov, održalo nivo čistoće i uređenja korita u ovom dijelu rijeke Miljacke i time potpuno uredilo tzv. ribolovne staze namijenjene svim našim članovima, kojih u ovom trenutku imamo 60, ali i drugim zaljubljenicima u ovaj sport“, kazao je predsjednik društva Kenan Hajdarević.

Dodao da je i da je do sada na ovoj rijeci, a u njihovoj organizaciji, održano pet memorijalnih ribolovnih kupova, kao i jedno kolo Spin lige Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije