Nastavak podrške javnih ličnosti građanima: Ovo je njihova poruka o Hastahani

Radiosarajevo.ba
Nastavak podrške javnih ličnosti građanima: Ovo je njihova poruka o Hastahani
Foto: Admir Kuburović / Hastahana park

Javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine, te regije nastavljaju davati podršku građanima koji se protive namjeri sarajevske općine Centar da park 'Prof. dr. Nijaz Duraković' poznatiji kao Hastahana uredi u skladu sa predstavljenim idejnim projektom.

Među posljednjima koji su podržali građane su osnivač 'Muzeja ratnog djetinjstva' Jasminko Halilović, američki profesor bosanskohercegovačkog porijekla Ismar Volić, glumci Miraj Grbić i njegova supruga Marija Omaljev, kao i njihov kolega Tarik Filipović.

Nešto ranije su podršku dali muzičari Rambo Amadeus, Emir Bukovica, Almas Smajlović i Damir Imamović, glumci Jasna Diklić i Dragan Marinković, režiser Srđan Vuletić, Elvis J. Kurtović, te penzionisani general Armije Republike Bosne i Hercegovine i direktor Udruženja Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu Jovan Divjak.

Park Hastahana: Divjak, Vuletić, Diklić, Imamović i drugi podržali građane

Osim spomenutih, druge javne ličnosti, kao i brojni građani su izrazili svoju podršku odnosno protivljenje namjerama općine Centar. Njihov zahtijev je da se ovaj park samo hortikulturno uredi, očisti od otpada i dodatno osigura.

Rambo o Hastahani: Uništavati prirodu zbog profita je glupo

Krajem maja ove godine je održana još jedna u nizu javnih rasprava u mjesnoj zajednici Marijin-Dvor o projektnom planu za Hastahanu koji je predložila lokalna vlast.

Javna rasprava se odvijala na rubu fizičkog sukoba, a sadržavala je govor mržnje. Nije rezultirala konačnim dogovorom, a za sedam dana je bila zakazana nova javna rasprava. Ipak, ona nije održana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije