Naša stranka: 'Mandić nije napravio ništa kako bi spriječio referendum'

2
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: 'Mandić nije napravio ništa kako bi spriječio referendum'
FOTO: AA / Srđan Mandić

Referenduma za opoziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića neće biti, a tim povodom oglasili su se iz Naše stranke.

"Drago nam je što do referenduma neće doći. Ne sumnjamo da bi građanke i građani većinski glasali za ostanak Srđana Mandića na poziciji načelnika Općine, ali bi bilo bespotrebno potrošeno preko 100.000 KM budžetskog novca. Imamo također potrebu reći da Mandić nije uradio nijednu radnju kako bi spriječio da do referenduma dođe. Oni koji su pokrenuli priču o referendumu prosto nisu uspjeli da na vrijeme i u skladu sa zakonskim propisima organizuju izjašnjavanje građana o opozivu.

Mandić je brojnim projektima pokazao kako se vodi lokalna zajednica, a svi su urađeni ne samovoljno i ishitreno već zahvaljujući pozornom slušanju građana i sa dubokom sviješću o njihovim potrebama. On je primjer kako treba voditi lokalnu zajednicu i ne sumnjamo da će to i nastaviti biti.

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Pozivamo sve vijećnike u Općinskom vijeću Centar da zbog neuspjeha u organizaciji referenduma ne pokušavaju da blokiraju procese već da budu konstruktivni. Svaki pokušaj blokade završit će neuspjehom, a građani će znati prepoznati ko radi u njihovom interesu i to nagraditi na izborima sljedeće godine", poručili su iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije