Narod i Pravda: "Nakon Omera Begovića, sa liste SBiH mora se povući i Edin Čano"

4
Radiosarajevo.ba
Narod i Pravda: "Nakon Omera Begovića, sa liste SBiH mora se povući i Edin Čano"
Foto: Facebook / Omer Begović i Edin Čano

U srijedu, 25. septembra, općinski odbor stranke Naroda i Pravde Novi grad, izdao je saopćenje u kojem se navodi da se nakon povlačenja Beganovića, iz izborne utrke treba povući i Edin Čano, kandidat Stranke za BiH u Novom gradu.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon što se nosilac liste Stranke za BiH u Novom Sarajevu Omer Begović povukao iz utrke jer je protiv njega podignuta optužnica, Narod i Pravda traži da se iz izborne utrke povuče i Edin Čano, kandidat Stranke za BiH u Novom Gradu.

Prema informacijama koje su objavljene u više medija Edin Čano je na neprimjeren način zahtijevao od uposlenica JP Lokom da se, u toku radnog vremena i u krugu preduzeća, obuku u majice Stranke za BiH te da se fotografišu sa njim kako bi ga promovisale kao kandidata Stranke za BiH na Lokalnim izborima.

Vlada HNK-a se oglasila: Dosad potvrđeno 20 mrtvih, za pet osoba još se traga

Vlada HNK-a se oglasila: Dosad potvrđeno 20 mrtvih, za pet osoba još se traga

Na fotografiji uposlenice JP Lokom su okrenute leđima, potpuno obezličene, dok je licem prema kameri okrenut jedino Čano. Napravljenu fotografiju Čano je objavio na svojim društvenim mrežama. Ovom seksističkom fotografijom Čano je ponizio i zloupotrijebio uposlenice, a posebno zabrinjava da se sve dešava u vrijeme porasta nasilja nad ženama.

Bivši direktor škole optužen za zaštitu osuđenog pedofila, nosilac liste SBiH na izborima

Bivši direktor škole optužen za zaštitu osuđenog pedofila, nosilac liste SBiH na izborima

Edin Čano smijenjen je sa pozicije direktora JP Lokom prije dvije godine na insistiranje vijećnika Trojke (SDP BiH, Narod i pravda i Naša stranka) u Općinskom vijeću Novi Grad.

Ipak, kao bliski saradnik načelnika Semira Efendića zadržao je moć i utjecaj, a danas zvanično obavlja funckiju odgovornog lica Službe unutrašnje zaštite i rukovodilac podružnice 5, strelište Žuč, Lokom d.o.o."

Edin Ćano sa zaposlenicama Lokoma
Foto: Narod i pravda: Edin Ćano sa zaposlenicama Lokoma

Podsjećamo, Omer Begović sa liste SBiH za općinsko vijeće Novo Sarajevo, povukao je kandidaturu za isto, nakon optužbi da je kao direktor OŠ "Grbavica I", pogodovao osuđenom za bludne radnje. Njegovo saopćenje za javnost pročitajte OVDJE.

/ Anketa

Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini?
Rezultati

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije