U drugom krugu za Šestoaprilsku nagradu Sarajeva Hari Mata Hari i Čolić

Radiosarajevo.ba
U drugom krugu za Šestoaprilsku nagradu Sarajeva Hari Mata Hari i Čolić
Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Sarajeva održano tajno glasanje za ulazak u drugi krug dodjele Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazao jedan od članova Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade, za sedam dana će biti obavljeno bodovanje kandidata, a po dva kandidata iz svake oblasti će biti upućena Gradskom vijeću Sarajeva na odobrenje.

Odbora za dodjelu danas je tajnim glasanjem odlučio koji kandidati su prošli u drugi krug glasanja.

U kategoriji kultura i umjetnost u drugi krug glasanja su prošli vokalni solisti grupe Ambasadori - Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić, kao i glumac Emir Hadžihafizbegović i Jazz Fest Sarajevo.

U kategoriji nauke i obrazovanja prošla je profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović koja ide direktno na glasanje na Gradsko vijeće, a osim nje direktno ide i Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene Lasta u kategoriji druge oblasti života i rada.

Centrotrans-Eurolines, direktor BBI banke Amer Bukvić te kompanija Autodelta d.o.o. Sarajevo prošli su u drugi krug u oblasti privrede.

U oblasti zdravstva i socijalne zaštite prošli su Udruženje Medicinska asocijacija BIMA u BiH, prim. dr. Ismet Gavrankapetanović, KJU Gerontološki centar, a u oblasti sporta Karate klub Bosna, Zdravko Stojnić, Želimir Vidović Keli posthumno i Lejla Tanović.

Vijećnici Gradskog vijeća Sarajevo će na sjednici u martu glasati kome će biti dodijeljene nagrade na Dan Grada Sarajeva, 6.aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije