Nakon požara: Općina Centar će pomoći samohranoj majci sa sedmero djece

5
Radiosarajevo.ba
Nakon požara: Općina Centar će pomoći samohranoj majci sa sedmero djece
Foto: Općina Centar / Općina Centar će pomoći samohranoj majci sa sedmero djece

Nakon saznanja da je u noći sa ponedjeljka na utorak na Soukbunaru izgorjela kuća načelnik Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić, posjetili su jutros osmočlanu porodicu Imamović koja živi u ovom objektu.

"U svemu ovom najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Mi kao Općina imamo zakonsku mogućnost da ovoj višečlanoj porodici plaćamo smještaj narednih šest mjeseci, tako da će oni, posebno tokom zimskih mjeseci, imati krov nad glavom. U tom periodu ćemo finansirati obnovu kuće kako bi samohrana majka sa djecom imala krov nad glavom", kazao je načelnik Mandić tokom obilaska mjesta požara.

Požar je primijećen u 4 sata ujutro, a članovi porodice Imamović su uspjeli bezbjedno napustiti kuću bez povrijeđenih.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

"Na dojavu građana i komšija da je na Soukbunaru izgorila porodična kuća u kojoj stanuje majka sa sedmero djece odmah smo došli na lice mjesta da vidimo na koji način im možemo pomoći. Odmah smo obezbijedili pakete sa hranom, a razmotrit ćemo na koje još načine Općina može pomoći u smještaju i sanaciji objekta. Zahvalio bih se na brzoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo pa se požar nije proširio na okolne stambene objekte", istakao je predsjedavajući Đozo.

U kući koju je zahvatio požar živi majka Nizaheta Imamović sa sedmero djece.

Radi se o porodici u stanju socijalne potrebe koju je Općina Centar i ranije pomagala kroz dječiji dodatak i jednokratne novčane pomoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije