Nakon nevremena: Jutros na području KS-a nema objekata pod vodom

Fena
Nakon nevremena: Jutros na području KS-a nema objekata pod vodom
Na području Kantona Sarajevo nema objekata pod vodom poslije sinoćnjeg olujnog nevremena koje je zahvatilo posebno centralni dio glavnoga grada Bosne i Hercegovine, kazali su Feni iz Operativnog centra Civilne zaštite KS-a.

Kako su kazali tokom sinoćnjeg nevremena, najveći problem je bio u odvijanju saobraćaja jer su odvodi bili začepljeni.

Došlo je do začepljena pojedinih odvoda koji nisu mogli primiti velike količine vode. Voda se zadržala na ulicama, a na nekim mjestima, kao što su podvožnjaci i potputnjaci, došlo je do zadržavanja velike količine vode i vozila su bila blokirana. To se desilo ispod podvožnjaka u Buča Potoku i u Otesu. Osobe iz vozila su evakuirane i nisu bile povrijeđene, kazali su u Civilnoj zaštiti KS-a.

Na području općine Ilidža, u Vlakovu bilo je poplavljeno nekoliko kuća i dvorišta. Angažirani su vatrogasci i voda je ispumpana.

Na intervencijama tokom sinoćnjeg nevremena bili su angažirani pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo i dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji su intevernirali po potrebama.

Kako su Feni kazali iz PVB KS-a vatrogasci su tokom sinoćnjeg nevremena na području KS-a interevenirali na oko 30 lokacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije