Naknada za teško oboljele policijske službenike iznosit će tri prosječne plate

Radiosarajevo.ba
Naknada za teško oboljele policijske službenike iznosit će tri prosječne plate
Foto: Vlada KS / Admir Katica, Edin Forto i Sadik Ećo

Naknada u slučaju teške bolesti sarajevskog policajskog službenika iznosit će tri prosječne plate u Federaciji Bosne i Hercegovine - jedna je od izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora koji je danas potpisan, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Ugovor su potpisali predsjednik Upravnog odbora Sindikata policijskih službenika Sadik Ećo, kantonalni ministar unutrašnjih poslova i premijer - Admir Katica i Edin Forto.

Istaknuto je da je naknada izjednačena s visinom koju imaju drugi zaposlenici u  Kantonu Sarajevo podsjetivši da je ona ranije iznosila dvije prosječne plate.

Kako je saopšteno, naknada za prijevoz na posao i s posla je sada utvrđena u novčanom iznosu, što će doprinijeti izjednačavanju policijskih službenika s drugim zaposlenicima u ovom kantonu i drugim policijskim agencijama.

Usvojena je i izmjena koja se odnosi na prekid radnog odnosa zbog činjenice da policijski službenik nije prošao sigurnosnu provjeru, a koja je usaglašena sa zakonom koji reguliše ovu oblast i sa Uredbom o prekobrojnosti policijskih službenika koju je Vlada Kantona Srajevo nedavno usvojila.

Poručeno je da će Ministarstvo i resorni ministar nastaviti s aktivnostim koje imaju za cilj stvaranje, što boljih uslova rada policijskih službenika i ostalih zaposlenika, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije