Najnovija informacija: Poznat datum izbora za načelnika u Općini Stari Grad

0
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Poznat datum izbora za načelnika u Općini Stari Grad
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pretresi u Općini Stari Grad

Centralna izborna komisija donijela je odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Izbor će se održati u nedjelju, 29. oktobra 2023. godine, a Općina Stari Grad dužna je osigurati finansijska sredstva u skladu sa odredbama Izbornog zakona u roku od 15 dana od dana donošenja ove godine i uplatiti ih na jedinstveni račun trezora Bosne i Hercegovine.

Odluka o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora jednoglasno je usaglašena.

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Podsjetimo, na 58. redovnoj sjednici, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH), jednoglasno je usvojila Odluku o opozivu načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

Na sjednici je predstavljen detaljni izvještaj o provođenju postupka opoziva načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića te prijedlog Odluke kojom se utvrđuje da je postupak opoziva načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića proveden u skladu sa zakonom te da je njegom mandat prestaje danom pravosnažnosti ove odluke.

CIK-u je 8. augusta 2023. godine dostavljena kompletna dokumentacija vezana za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Stari Grad Sarajevo te u prilogu te dokumentacije je dostavljen i izvještaj komisije o provedenom postupku.

CIK: Jednoglasno usvojena odluka o opozivu načelnika Ibrahima Hadžibajrića

CIK: Jednoglasno usvojena odluka o opozivu načelnika Ibrahima Hadžibajrića

Ermin Kos, šef Sektora za izbore i informacione tehnologije je saopštio da su redovni birači svoje pravo mogli ostvariti na 46 biračkih mjesta. Prema uvidu u rezultate glasanja za je bilo 3.785 birača, a protiv 1.050. Nevažećih je bilo 36 listića.

Rezultati su pokazali da je 78,28 posto podržalo opoziv načelnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije