Najavljena izgradnja tramvajske pruge od Nedžarića do Dobrinje

2
Radiosarajevo.ba
Najavljena izgradnja tramvajske pruge od Nedžarića do Dobrinje
Foto: Radiosarajevo.ba / Počinju pregovori o gradnji pruge do Dobrinje

Stručnjaci koji su radili na izradi studije izvodljivosti izgradnje nove tramvajske pruge od Nedžarića do Dobrinje prezentovali su danas predstavnicima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo sve pojedinosti i rezultate studije.

Na osnovu prezentovane studije izvodljivosti, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je najavio izgradnju nove tramvajske pruge od Nedžarića do Dobrinje.

"Trenutno oko 40 hiljada ljudi živi u ovom dijelu grada i ovaj projekt će značajno poboljšati svakodnevnicu svima. Krenut ćemo u pregovore za izgradnju tramvajske pruge do Dobrinje, na osnovu izrađene studije, jer je jasno da će se realizacijom ovog projekta dobiti pouzdanija i kvalitetnija usluga javnog prevoza, smanjiti vrijeme putovanja i unaprijediti postojeće stanje.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Izgradnjom tramvajske pruge dobit ćemo najbrži prevoz i najkraću saobraćajnicu od Dobrinje prema Ilidži i Centru", istakao je ministar Šteta.

Ekonomska opravdanost u realnim okvirima i značajni aspekti zaštite okoliša jedni su od osnovnih pokazatelja studije. Analiziran je i broj stanovnika, kao i potražnja za uslugama javnog prevoza u ovom području, koji pokazuju rastući trend.

"Zadovoljan sam rezultatima studije i ponosan što mogu biti dio još jedne važne priče za drugačiju sliku Sarajeva, slike koja će dati još jednu novu dimenziju javnog prevoza u Kantonu Sarajevo", zaključio je ministar Šteta.

Sa druge strane, izrada studije i konsultantski pregovori za izgradnju pruge od Željezničke stanice do Šipa još uvijek su u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije