Na Eiffelovom mostu u Sarajevu osvanuli plakati "Sloboda i pravda herojima"

Radiosarajevo.ba
Na Eiffelovom mostu u Sarajevu osvanuli plakati "Sloboda i pravda herojima"
Čitalac / Poruka u Sarajevu

Aktivisti Facebook grupe "Aktivna grupa VB1" jutros su na Eiffelovom mostu u Sarajevu postavili parolu sa porukom "Sloboda i pravda herojima". Plakat je postavljen u samom centru grada u naselju Skenderija.

Kako su saopćili, poruka je usmjerena generalima Armije BiH, a posebno Atifu Dudakoviću, koji je sinoć odlukom Suda BiH pušten iz pritvora, a nakon akcije SIPA-e u kojoj je slobode lišeno više osoba osumnjičenih za ratne zločine.

Podsjetimo, odlukom Suda BIH Atif Dudaković i ostalih 12 bivših pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, koji su osumnjičeni za ratni zločin, sinoć su pušteni na slobodu.

Sud je ovakvu odluku donio poslije ročišta koje je završeno kasno uvečer u subotu, a kako je navela Nihada Buturović, advokatica jednog od osumnjičenih, svi su pušteni na slobodu jer nisu dokazane tvrdnje Tužilaštva BiH o tome da bi mogli utjecati na istragu, dokaze ili svjedoke.

Ipak, Sud BiH je osumnjičenima odredio mjere zabrane, kojih će se morati pridržavati tokom boravka na slobodi do okončanja cijelog predmeta.

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije