MZ Ciglane-Gorica: Edukativno-zabavna radionica za djecu

Radiosarajevo.ba
MZ Ciglane-Gorica: Edukativno-zabavna radionica za djecu
Predstavnici humanitarne organizacije 'Međunarodne radionice za djecu' (TWI 4 Kids) iz Virdžinije (SAD), u suradnji sa Mjesnom zajednicom Ciglane-Gorica, održali su 21. jula edukativno-zabavnu radionicu za djecu romske populacije.

Udruženje Međunarodne radionice za djecu provodi radionice za najmlađe koji su doživjeli emocionalne i fizičke traume. Pomenuto udruženje 1996. godine pozvano je da u Bosni i Hercegovini radi sa traumatiziranom djecom u njihovim domovima, školama i sirotištima.

"Nakon rata posjetili smo BiH i tada sam osjetila ogromnu tugu. Traume koje su djeca ponijela iz rata bile su vidljive i zato sam željela pomoći. Putovali smo u Sarajevo, Bihać, Zenicu, Gračanicu i druge gradove. Kroz muziku, igru, edukaciju i psihoterapiju pokušavali smo doprijeti do djece i na taj način odagnati njihove boli i pomoći im da ponovno budu djeca. Učimo ih da vole mir, život, da šire ljubav i poštovanje, rekla je Bobby Houser, predsjednica međunarodne humanitarne organizacije TWI 4 Kids, i dodala da su u BiH aktivni već 21 godinu te da pored naše države djeluju i na području cijelog Balkana.

Radionica u MZ Ciglane-Gorica održana je već deseti put, a prisustvovalo je 40-ak mališana. Tokom radionice djeca su se takmičila u igrama, potom dodatno veselila kroz druženje i ples, a pred odlazak njihovu radost uveličali su i pokloni koje im je uručila Bobby Houser.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije