MUP KS: Smanjen broj osoba koji krše mjere samoizolacije, ali i zabranu kretanja

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Smanjen broj osoba koji krše mjere samoizolacije, ali i zabranu kretanja
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Policijski sat u Sarajevu

Za proteklu noć na području Kantona Sarajevo zabilježen je manji broj osoba koji krše zabranu kretanja od 18 do 05 sati u odnosu na prethodni period, pa su tako policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izdali 32 prekršajna naloga i biće podnesen 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog maloljetnog lica usljed nepoštivanja ove zabrane, kazao je potparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

„Također, kad je u pitanju broj kontrolisanih osoba u vezi sa izrečenom mjerom samoizolacije, odnosno, izolacije, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su kontrolisali 1193 osobe, kojom prilikom na adresi nisu zatečene 62“, dodao je on.

I tu je, kako je naveo, evidentno da je sve više osoba koje poštuju ovu mjeru, nešto iznad pet posto ne poštuje, dok smo u ranijem periodu imali oko 10 posto osoba da nije poštovalo.

„Na primjer Ranije na kontrolisanih 600-700  osoba, bilo je oko 60 i više da ne poštuje, a sad na broj od blizu 1200 kontrolisanih imamo oko 60 da ne poštuju ovu mjeru. O osobama za koje je utvrđeno da ne poštuju mjeru sačinjene su službene zabilješke i odmah dostavljene nadležnim inspekcijskim organima“, kazao je na kraju Hadžiabdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije