MUP KS o misi za Bleiburg i tome koje će ulice biti zatvorene

Radiosarajevo.ba
MUP KS o misi za Bleiburg i tome koje će ulice biti zatvorene
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Katedrala Srca Isusova u Sarajevu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se povodom održavanja mise za Bleiburg u Katedrali "Presvetog srca Isusova" u Sarajevu, 16. maja u 12 i 15.

"U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16.maja 2020. godine, u vremenskom periodu od 09,00 do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj (motorna vozila i pješaci), te vas molimo da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima o kojima vas eventualno obavijesti policijski službenik", poručili su iz sarajevske policije.

Poručili su da građani ne parkiraju i ne ostavljaju svoje vozila u ulicama i mjestima koja gravitiraju Katedrali, kako ne bi bilo uklonjeno specijalnim vozilom "PAUK".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije