MUP KS najavio novu obustava saobraćaja u određenim ulicama

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS najavio novu obustava saobraćaja u određenim ulicama
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP KS

U Sarajevu se od 11. do 18. augusta održava 29. Sarajevo Film Festival koji će, prema procjenama organizatora, okupiti više od 30.000 posjetilaca.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i prethodnih godina, u saradnji s organizatorima i drugim nadležnim institucijama poduzima neophodne mjere u cilju sigurnog održavanja svih festivalskih aktivnosti. 

Policijski službenici Uprave policije preduzimat će, između ostalog, mjere koje se odnose na operativno, fizičko, KDZ i saobraćajno osiguranje manifestacije Sarajevo Film Festival 2023, a za planirane aktivnosti bit će angažovan dovoljan broj policijskih službenika.

Podnesena krivična prijava protiv Jelene Trivić

Podnesena krivična prijava protiv Jelene Trivić

Ovogodišnje festivalske aktivnosti bit će održavane na području pet općina: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

U petak, 11. augusta 2023. godine, u vremenu od 22 sata do 2.30 sati iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u ulicama Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Ćumurija.

U periodu od 11. do 18. augusta 2023. godine, u periodu od 17 sati do 2 sata iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u sljedećim ulicama:

Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Vladislava Skarića do raskrsnice s ulicom Kulovića;

Ćemaluša – na dijelu od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva;

Ćumurija – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Zelenih beretki (omogućen ulaz/izlaz korisnicima parking prostora u ulici Ćumurija kroz ulicu Ćumurija prema saobraćajnici Obala Kulina Bana);

Radićeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva.

Regulaciju saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Počela prodaja ulaznica za 29. Sarajevo Film Festival: Već prvog dana se traži karta više

Počela prodaja ulaznica za 29. Sarajevo Film Festival: Već prvog dana se traži karta više

"Građanke i građane Kantona Sarajevo, kao i sve goste, molimo za strpljenje i razumijevanje jer će u predviđenim terminima dolaziti do izmjene i obustave saobraćaja u užoj jezgri grada, na festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova.

Istovremeno, skrećemo pažnju na obavezu poštivanja svih zakonitih uputa koje građani i posjetioci dobiju od ovlaštenih službenih osoba.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo što je, u okviru svojih nadležnosti, i ove godine dio ove značajne manifestacije i što će dati svoj doprinos uspješnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti na ovogodišnjem 29. Sarajevo Film Festivalu", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije