MUP KS-a imao vježbu: Pogledajte "sukob" sarajevske policije i huligana

Radiosarajevo.ba
MUP KS-a imao vježbu: Pogledajte "sukob" sarajevske policije i huligana
Foto: MUP KS-a / Pokazna vježba MUP-a KS

U okviru redovne realizacije Plana izvođenja obuke i treninga za policijske službenike Sektora za policijsku podršku i vodova za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, danas je na poligonu objekta Grkarica na Igmanu, MUP KS-a održao pokaznu vježbu „Sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu“.

Tom prilikom su pripadnici angažovanih jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pokazali zavidan nivo obučenosti i efikasnosti u rješavanju unaprijed zadatih kriznih situacija.

To je u ovom slučaju bilo sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, uz koju je, kao sastavni dio vježbe, prezentirana i situacija visoko-rizičnog hapšenja dvojice demonstranata zabarikadiranih u objektu.

Današnja uspješno izvedena taktičko-pokazna vježba je bila potvrda zavidne spremnosti, obučenosti, opremljenosti i osposobljenosti svih angažovanih jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, za rješavanje i najsloženijih kriznih situacija u cilju zaštite javnog reda i mira, te zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije