Mladima predato na korištenje još jedno basket igralište na Breki

Radiosarajevo.ba
Mladima predato na korištenje još jedno basket igralište na Breki
U saradnji Udruženja "Jesi li za basket", donatora i Općine Centar obnovljeno je još jedno basket igralište na Breki i dato na korištenje mladima.

Igralište je zvanično otvorio savjetnik načelnika Općine Centar Osmo Babić, koji je simbolično predao košarkašku loptu mladom Mirzi, koji slovi za jednog od najboljih košarkaša u ovom naselju, čime je zvanično predato djeci na korištenje basket igralište smješteno između ulica Himze Polovine 37 i Hamze Orlovića 6.

Kako je ovom prilikom najavio Zlatko Moratić, predsjednik Udruženja "Jesi li za basket", naredno igralište koje će obnoviti ovo Udruženje u saradnji sa Općinom Centar je u krugu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu.

Od početka ovog ljeta, otkako su započele obnove košarkaških i basket terena u Centru, obnovljena su i data na korištenje mladima igrališta u krugu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin Dvoru, u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama, na sportskom igralištu Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“, te u Ulici Ismeta Mujezinovića na Breki.

Realizacija pomenutog projekta ima za cilj obnovu svih košarkaških terena na Centru kako bi što više ovaj sport postao popularan među omladinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije