Bogunić uručila paketiće djeci u prihvatnom centru Ušivak i Bolnici Jezero

Radiosarajevo.ba
Bogunić uručila paketiće djeci u prihvatnom centru Ušivak i Bolnici Jezero
Foto: Vlada KS / Ministrica Bogunić uručila paketiće

Ministrica obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Zineta Bogunić je uručila paketiće djeci koja borave u prihvatnom centru za migrante Ušivak i teško oboljeloj djeci koja pohađaju Školu u bolnici, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Iz Ministarstva su poručili da iako su daleko od svojih kuća, željeli se da se ne osjećaju zapostavljeno, nego da na trenutak, ukoliko je to moguće, budu sretni.

Ministrica Bogunić, je također, obišla oboljelu djecu koja pohađaju Školu u bolnici na Pedijatrijskom odjeljenu bolnice na Jezeru, te im ovom prilikom uručila prigodne novogodišnje paketiće.

Kako je saopćeno, tokom obilaska odjeljenja, zajedno sa šefom Pedijatrijske klinike Edom Hasanbegovićem, uvjerili su se kako su se medicinsko osoblje i nastavnici potrudili da naprave jedno toplo porodično okruženje koje je itekako važno za oporavak ove djece, koja su osmijesima zahvalila ministrici na darovima.

"Ovi naši mališani su pravi borci, koji, kako su naveli njihovi nastavnici ne žele da kasne sa zadaćama i vrlo su posvećeni radu. Upravo ta činjenica govori koliko su oni jaki. Mi smo htjeli da ih obradujemo i poželimo im da što prije ozdrave i čitav život budu sretni", poručila je ministrica Bogunić.

Ministrica Bogunić uručila paketiće - undefined

Foto: Vlada KS: Ministrica Bogunić uručila paketiće

Podsjetili su da projekt Škola u bolnici u Kantonu Sarajevo postoji već četranest godina.

Zahvaljujući njemu djeca i adolescenti koji zbog bolničkog liječenja propuštaju nastavu u školi i nisu u mogućnosti da prate školski program, redovno uče, spremni su da se ponovno uključe u nastavak školovanja, objasnili su.

Matična škola ove humane prakse je OŠ Vrhbosna, a koordinator Projekta je Marija Božić – Tičić, koja je tokom obilaska pojasnila kako je kroz Školu u bolnici proteklih godina prošlo više od 9.000 osnovaca koji su zbog liječenja na Psihijatrijskoj klinici, Ortopediji, Dječijoj hirurgiji i Pedijatrijskoj klinici bolnice na Jezeru bili prinuđeni da izostaju sa redovne nastave, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije