Divno / Mladi Goraždani osigurali 333 paketića za socijalno ugroženu djecu

27. 12. 2019. u 14:45:00 Fena

Shares: 6

Neformalna grupa mladih koju čine vijeća učenika i omladinska udruženja s područja Bosanskopodrinjskog kantona Goražde u Centru za kulturu danas je organizirala podjelu novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno najugroženijih kategorija.

Kruna je to velike akcije prikupljanja slatkiša i igračaka koju su proveli u saradnji sa sugrađanima, poslovnim subjektima i organizacijom World Vision. Mladi su ponosni što su uspjeli ostvariti svoj cilj - ne ostaviti ni jedno dijete bez paketića.

"Akcija je protekla izuzetno dobro, zaodovoljni smo rezultatima. Naš prvobitni cilj je bio da obezbijedimo oko 300 paketića što je premašeno i obezbijedili smo 333 paketića. Uz to, prikupljeni novac je otišao u jedan fond tako da ćemo kupiti i 15 paketa osnovnih životnih namirnica za isto toliko porodica, kojima je to najpotrebnije, tako da ćemo im pomoći bar za neko vrijeme. Znamo da to nije konačno i pravo rješenje ali ovo je naš način da bar malo ublažimo težinu njihove socijalne situacije", kazala je članica neformalne grupe mladih Ema Tutić.

Mladi Goraždani zahvalni su svima koji su dali doprinos da se ova akcija uspješno realizuje.

KOMENTARI (2)