Ministrica Bogunić s nadarenim učenicima: Formirat ćemo Centar izvrsnosti

Radiosarajevo.ba
Ministrica Bogunić s nadarenim učenicima: Formirat ćemo Centar izvrsnosti
Foto: Vlada KS / Susret Zinete Bogunić i nadarenih učenika

Predstavnike bosanskohercegovačkih osnovaca koji su osvojili pet medalja na nedavno održanom balkanskom takmičenju iz matematike Asju Ćatić, Abdullaha Fehratbegovića i Benjamina Mujkića kao i njihovog mentora, profesora Adimira Beširevića ugostila je danas ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Benjamin je osvojio srebrenu medalju, a Asja, Abdullah, te učenici Tadija Matić i Ervin Macić broznane medalje.

Susret Zinete Bogunić i nadarenih učenika - undefined

Foto: Vlada KS: Susret Zinete Bogunić i nadarenih učenika

Minsitrica Bogunić čestitala je osnovcima na sjajnim rezultatima, njihovom trudu i zalaganjima te je istakla da će Ministarstvo nastaviti pružati podršku pripremama i učešću talentiranih učenika na takmičenjima iz svih predmetnih oblasti.

Naglasila je da je to jedan od glavnih zadataka ovog resora.

"Naša je namjera da formiramo Centar izvrsnosti kao jedno mjesto gdje bi svi naši uspješni učenici, koji su postigli ovako dobre rezultate, mogli sticati nova znanja i razvijati svoje vještine, jer oni su pogon naše države", rekla je ovom prilikom ministrica Bogunić.

Susret Zinete Bogunić i nadarenih učenika - undefined

Foto: Vlada KS: Susret Zinete Bogunić i nadarenih učenika

Profesoru Bešireviću i srednjoškolcima koji se pripremaju za učešće na Internacionalnom takmičenju u Ujedinjenom Kraljevstvu sredinom ovog mjeseca, zaželila je ovom prilikom mnogo uspjeha, uz poruku da će im ovo Ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije