Ministar Šteta objavio snimak vožnje novog tramvaja kroz Sarajevo

14
Radiosarajevo.ba
Ministar Šteta objavio snimak vožnje novog tramvaja kroz Sarajevo
Foto: Printscreen / Novi tramvaji na šinama

Značajan korak u modernizaciji javnog prevoza učetvrtak, 21. marta, obilježen je jer su izvršena prva dnevna testiranja novih tramvaja koji će uskoro biti na usluzi svim građanima.

Novi tramvaji predstavljaju simbol otvaranja novog perioda u javnom prevozu, dok građani svojim novcem podržavaju ovu inicijativu.

Nakon četiri desetljeća, građani će konačno moći uživati u vožnji u potpuno novim tramvajima koji su rezultat dugoročnih investicija u modernizaciju infrastrukture javnog prevoza. Ovaj korak nije samo simbol tehničkog napretka, već i dokaz odlučnosti grada da pruži svojim građanima optimalno iskustvo u javnom prevozu.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Novi tramvaji donose niz poboljšanja u odnosu na prethodne modele, uključujući modernizirane sisteme za sigurnost i udobnost putnika.

Podsjetimo, Sarajevo će u 2025. godini imati 25 novih tramvaja. Tramvaji su proizvedeni u tvornici u Poljskoj, odakle su i transportovani. Nakon završetka testiranja, bit će pušteni u redovan saobraćaj. Prvi novi tramvaj je isporučen sredinom prošlog mjeseca, dok će preostali biti isporučeni do ljeta ove godine.

Ovo je prva kupovina novih tramvaja u Sarajevu u posljednjih nekoliko decenija, a krajem prošle godine je kupljeno još deset novih Stadlerovih tramvaja. 

Mi smo svoja vrata Europi otvorili novim razdobljem javnog prevoza. Danas su izvršena prva dnevna testiranja novih tramvaja, a uskoro će biti na usluzi svim građanima. Građani su ih kupili svojim novcem i nakon 40 godina vozit ćemo se u novim tramvajima.

Posted by Adnan Šteta on Thursday, March 21, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije