Meša Selimović ulazi u Općinsko vijeće Novo Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Meša Selimović ulazi u Općinsko vijeće Novo Sarajevo
Foto: Privatni album / Meša Selimović

Nakon 8. Lokalnih izbora održanih prošlog vikenda, uslijedile su brojne analize. Ali, ovi izbori, održani u sjenci velike tragedije koja je pogodina jug i centralni dio naše zemlje, donijeli su i jednu zanimljivost.

Tako će Meša Selimović, imenjak i prezimenjak našeg slavnog književnika, u naredne četiri godine biti član Općinskog vijeća Novog Sarajeva, na čijem čelu će biti aktuelna gradonačelnica Benjamina Karić.

Prema preliminarnim rezultatima, nakon prebrojanih 88 posto glasova u ovoj općini, ovaj član član Stranke demokratske akcije (SDA), osvojio  603 glasa, te se sa sedmog "probio" do drugog mjesta, odmah iza Kerima Balića, nositelja liste. 

Vlada FBiH upozorila na širenje lažnih vijesti: 'Pozivamo građane da budu oprezni'

Vlada FBiH upozorila na širenje lažnih vijesti: 'Pozivamo građane da budu oprezni'

„Ovaj rezultat ne bih mogao postići bez vas, i zaista sam neizmjerno zahvalan svima koji su vjerovali u mene i moju viziju za Novo Sarajevo“, napisao je Meša Selimović, zahvaljujući se biračima na ukazanom povjerenju.


U Općini Novo Sarajevo, pobjednik u utrci za Općinsko vijeće je SDP, slijede ga SDA, Stranka za BiH, a potom Naša stranka, Narod i Pravda, Demokratska fronta itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije