Međunarodni aerodrom Sarajevo: U julu rekordan broj putnika

Radiosarajevo.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo: U julu rekordan broj putnika
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Međunarodni aerodrom Sarajevo

U julu je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo opsluženo ukupno 159.380 putnika, što predstavlja povećanje za 14 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Bitno je istaći da je ovim oboren rekord po pitanju broja opsluženih putnika u jednom mjesecu, najviše u historiji aerodroma, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Broj obavljenih aviooperacija u mjesecu julu je 1.573 što je za 11 posto više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U periodu od 1. januara do 31. jula 2018. godine, opsluženo je ukupno 589.522 putnika, što je za 13 posto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Broj aviooperacija je 7.735 što je za šest posto više u odnosu na isti period prethodne godine.

U kontekstu činjenice da su praktično dostignuti postojeći kapaciteti terminalne zgrade, bitno je napomenuti da su ovi impozantni rezultati postignuti zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika Aerodroma Sarajevo.

U ovom trenutku 17 redovnih aviokompanija operira na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i određeni broj čarter kompanija koje obavljaju letove u toku ljetne sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije